Bijzondere expositie van 26 kunstenaars in Rijksmuseum Twenthe

Maar liefst 26 kunstenaars exposeren van 2 maart tot en met 8 april in Rijksmuseum Twenthe tijdens de bijzondere expositie Day of Dreams. Centraal staan ruwe betonnen tafeltjes die zijn gemaakt door zorginstelling Humanitas Onder Dak en die door speciaal geselecteerde kunstenaars uit Overijssel en de Euregio zijn bewerkt tot bijzondere kunstwerken in opdracht van Rotary Enschede. De ‘kunsttafels’ die zijn gecreëerd worden verkocht via een veiling op 8 april en vormen tevens het einde van de tentoonstelling. De opbrengst wordt gebruikt om jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten tijdens de Day of Dreams.

Steun jonge mantelzorgers, kom 8 april naar Rijksmuseum Twenthe

“Van ruw materiaal via kunst naar sociale samenleving, een betere brug is er niet,” aldus Robert Zandstra, voorzitter van Rotary Enschede. “Toen onze leden met dit project begonnen was er nog niets, maar het werk dat ze zich op de hals hebben gehaald heeft zich meer dan beloond. Nu is het aan het publiek om zondag 8 april massaal mee te doen met de veiling.”

Kwaliteit en verbinding stond centraal bij de selectie van de kunstenaars. Kunsthistoricus Frans Jozef van der Vaart en kunstenaar Henk Lassche hebben een selectie gemaakt uit veelbelovende talenten, opvallende kunstenaars en bewezen oude rotten in het vak. Hierdoor is een zeer uiteenlopende serie tafels ontstaan. “Voor ieder wat wils, maar wel met uitmuntende kwaliteit. De medewerking van het Rijksmuseum Twenthe onderstreept dit en wij zijn dan ook vereerd dat zij meehelpen deze bijzondere expositie mogelijk te maken.” Doordat iedere tafel uniek is, krijgt de koper echt waar voor zijn geld. Voor verzamelaars is dit de gelegenheid om bijzondere werken van geliefde kunstenaars op de kop te tikken en daarmee bovendien het goede doel te ondersteunen. In het museum en via de website is informatie beschikbaar over de deelnemende kunstenaars.

Meer Informatie

Steun jonge mantelzorgers, kom 8 april naar Rijksmuseum Twenthe

Maar liefst 26 kunstenaars exposeren van 4 maart tot en met 8 april in Rijksmuseum Twenthe tijdens de bijzondere expositie Day of Dreams. Centraal staan ruwe betonnen tafeltjes die zijn gemaakt door zorginstelling Humanitas Onder Dak en die door speciaal geselecteerde kunstenaars uit Overijssel en de Euregio zijn bewerkt tot bijzondere kunstwerken in opdracht van Rotary Enschede. De ‘kunsttafels’ die zijn gecreëerd worden verkocht via een veiling op zondag 8 april. De opbrengst wordt gebruikt om jonge mantelzorgers in het zonnetje te zetten tijdens de Day of Dreams.

Aanmelden

Wilt u aanwezig zijn op 8 april? Geef u dan nu hieronder op en u ontvangt alle informatie. Aansluitend aan de veiling kunt u bovendien de opening bezoeken “Paula Modersohn-Becker: tussen Worpswede en Parijs”: https://www.rijksmuseumtwenthe.nl/content/2123/nl/paula-modersohn-becker-tussen-worpswede-en-parijs

Over Day of dreams

Opgroeien in een gezin waarin je als kind zorgen hebt voor of zorgen hebt over één of meer  familieleden (vader, moeder, broer en/of zus)omdat zij lichamelijk ziek zijn, psychiatrisch patiënt zijn, verslaafd zijn of verstandelijk beperkt, is soms erg moeilijk. Het belemmert kinderen in hun kind zijn. Onbekommerd kind zijn en kunnen spelen en delen met leeftijdsgenootjes is er dan niet of nauwelijks bij. In onze samenleving noemen we deze kinderen ‘Jonge Mantelzorgers’ en de Rotary Club Enschede organiseert hiervoor een Day of Dreams. Een dag van spelen, ontdekken en genieten in een uitdagende omgeving van bijvoorbeeld de voetbalclub FC Twente of de Universiteit Twente. Afgelopen jaren namen meer dan 400 jonge mantelzorgers mee aan deze dag die voor alle jonge mantelzorgers in Twente wordt georganiseerd.

Over Rotary Club Enschede

Rotary Club Enschede is opgericht in 1936 en de oudste club van de stad. Met 65 leden is het ook de grootste Rotary van Twente. De mannen en vrouwen van de club zijn sterk verankerd in de lokale en regionale samenleving. De kennis en kunde van de leden die van 30 jaar jong tot 85 jaar oud varieert staat garant voor een brede invulling aan het Rotary motto ‘service above self’. Met lokale, regionale, Euregionale, landelijke en internationale projecten en van klein tot groot wordt de samenleving mooier gemaakt. Dit doen wij in samenwerking met andere clubs, van Rotary tot daarbuiten en altijd vanuit een krachtige basis van onderlinge fellowship.

Wilt u aanwezig zijn op 8 april?
Geef u dan nu op en u ontvangt alle informatie. Aansluitend aan de veiling kunt u bovendien de opening bezoeken “Paula Modersohn-Becker: tussen Worpswede en Parijs”.