#lockdownmok
#Samenvoordezorg
#binnentuinmst

Genieten van de natuur, de frisse lucht, de zon op je gezicht, de geluiden van vogels. We leven in bijzondere tijden en ervaren allemaal dat het afsluiten van de buitenwereld veel geluk wegneemt. Maar stel dat we niet naar buiten kunnen? Voor veel patiënten van MST is dit helaas nog het geval.

Met de aanleg van een binnentuin met paviljoen komt hier verandering in. Alleen voor de laatste loodjes komt men nog 20.000,- te kort. Koop daarom de speciale #lockdownmok en help mee de tuin van MST een waar paradijs te maken.

#samenvoordezorg

BINNENTUIN MET PAVILJOEN VOOR MST

Stichting Vrienden van MST wil een rustgevende, prettige plek creëren voor patiënten en medewerkers, zodat zij kunnen ontspannen in een groene omgeving. Een plek waar ook patiënten van de Intensive Care tijdens hun herstel de mogelijkheid hebben om even naar buiten te kunnen. Daarom wordt een tuin ingericht met paviljoen, waar ook bedlegerige patiënten in een veilige omgeving van de buitenlucht kunnen genieten.

WAAROM IS DIT BELANGRIJK?

Een rustgevende, vriendelijk ingerichte omgeving – ‘Healing Environment’ – en extra aandacht voor privacy maakt dat mensen zich veilig en ontspannen kunnen voelen. Herstellende IC-patiënten hechten veel waarde aan even naar buiten kunnen en artsen zien een positief effect op hun opnameduur. De binnentuin en het paviljoen komen dan ook de behandeling ten goede en bevorderen het herstel.

#lockdownmok

Met de speciale #lockdownmok steun je de zorg. Dit initiatief van Rotary Club Enschede maakt het mede mogelijk de laatste loodjes voor de binnentuin met paviljoen bij elkaar te brengen. Er is nog een tekort van 20.000,- voor onder meer de verwarming van het paviljoen en de verlichting van de tuin. Met de aankoop van een mok of de complete serie van 4 help je mee dit gat te dichten. Kunstenaar Rineke Engwerda heeft, geïnspireerd op de coronacrisis, een viertal mokken ontworpen voor dit goede doel. Deze ontwerpen staan symbool voor de bijzondere tijd van thuiswerken, afstand houden, voor elkaar zorgen en digitaal met elkaar verbonden blijven. De #lockdownmok is een blijvend aandenken aan deze periode. Geef de mokken cadeau aan jezelf of aan iemand anders die wel een opsteker kan gebruiken: een zorgmedewerker, een vriend die het moeilijk heeft of je thuiswerkende collega’s. De opbrengst gaat volledig naar de binnentuin!

AANDACHT VOOR ELKAAR

Beeldend kunstenaar Rineke Engwerda (1974, www.rinekeengwerda.nl), schildert series over wat haar fascineert, waarbij ze verschillende technieken gebruikt binnen hetzelfde doek. Engwerda werkt sinds het afronden van de kunstacademie, de AKI te Enschede, fulltime als beeldend kunstenaar. In het decennium na haar afstuderen ging ze van aanstormend talent tot gewilde naam in binnen- en buitenland. “De aandacht voor elkaar en voor de zorg maakt dat er veel fysieke afstand is terwijl de virtuele afstand kleiner is dan ooit. Daarin vond ik inspiratie om een serie mokken te maken die een bijzondere herinnering zullen vormen aan deze tijd.”

#mokmeevoorMST en bestel nu je mokken.

Eén mok kost 15,- en de hele set van 4 slechts 50,-. De mokken worden ‘contactloos’ afgeleverd bij je thuis. Voor bedrijven en instellingen zijn er speciale mogelijkheden om deze mokken als waardering voor hun medewerkers in te zetten of om aanvullende donaties te doen.

 

vier verschillende #lockdownmokken

Mok#1

Mok#2

Mok#3

Mok#4

Ook verkrijgbaar als set van vier

Impressie

#MokmeevoorMST is een initiatief van Rotary Club Enschede

BESTELFORMULIER
Update: door het grote succes van onze actie moeten wij u melden dat alle mokken verkocht zijn. Jammer voor u als besteller, maar een prachtig signaal waar wij vol trots op terugkijken.

Hierbij dus de mededeling: UITVERKOCHT! Indien u ons initiatief alsnog wilt steunen zijn de donaties uiteraard nog welkom en zullen doorgezet worden naar Vrienden van MST voor de verdere ontwikkeling van de binnentuin.

VRIJE GIFT NOG MOGELIJK

Wilt u graag ons project steunen zonder een #lockdownmok aan te schaffen?
Hieronder vindt u de optie om een vrije gift / donatie te doen.

vragen?

Heeft u vragen of wilt u graag contact opnemen om een andere reden, schroom niet.